Държавният глава Румен Радев ще връчи в 10 ч. първия

...
Държавният глава Румен Радев ще връчи в 10 ч. първия
Коментари Харесай

Кога ще се случи най-чаканото събитие днес

Държавният глава Румен Радев ще връчи в 10 ч. първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление на претендента за министър-председател, посочен от най-голямата по бройка парламентарна група в 48-ото Народно заседание - на ГЕРБ-СДС.

Президентът организира диалози за сформиране на постоянен кабинет с всички парламентарно показани обединения. Консултациите започнаха на 26 октомври с ГЕРБ-СДС, по-късно Румен Радев се срещна с " Продължаваме Промяната ", Движение за права и свободи, " Възраждане ", " Българска социалистическа партия за България ", " Демократична България " и " Български напредък ".
-->
Надявам се спомагателното време, което дадох на партиите, да е било оползотворено по най-хубавия метод, съобщи Радев пред публицисти в петък. Преди това, по време на консултациите с " Демократична България ", той изрази вяра в границите на конституционната процедура да не се стига до връчване на трети мандат за държавно управление, само че в случай че постоянен кабинет не може да бъде формиран, разгласи, че ще връчи последния мандат след Нова година.

ГЕРБ ще предложи състав на държавно управление, съобщи през вчерашния ден водачът на партията Бойко Борисов. По думите му един от разновидностите е да предложат безпристрастен министър председател, който да подпише техническо съглашение за целите, върху които ще работят през идващите месеци всички парламентарно показани партии.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР