Държавният глава Румен Радев ще удостои с Почетния знак на

...
Държавният глава Румен Радев ще удостои с Почетния знак на
Коментари Харесай

Радев ще удостои с Почетния знак на президента изявени дейци на културата, образованието и науката

Държавният глава Румен Радев ще удостои с Почетния знак на президента изявени дейци на културата, образованието и науката, оповестиха от прессекретариата на президента. Церемонията ще се състои през днешния ден в Гербовата зала на „ Дондуков “ 2 от 14:00 часа, оповестиха от прессекретариата на президента.

 

Отличието ще бъде връчено на Боряна Кадмонова, дълготраен изпълнителен шеф на фондация „ Еврика “, за нейния важен принос към българската просвета, техника и предприемачество.

 

За неговия важен принос за развиването на висшето обучение, спорта и туризма с Почетния знак на президента ще бъде почетен и президентът на Колежа по туризъм – Благоевград проф. Васил Жечев.

 

Почетният знак на президентът ще бъде връчен и на изявения хореограф доцент Георги Хинов за неговия важен принос в региона на българското фолклорно танцово изкуство.

 

Диригентът на научен хор „ Ангел Манолов “ към Национален студентски дом маестра Дарена Попова ще бъде отличена за нейния важен принос в развиването на българското хорово пеене.

 

Странджанската национална певица Златка Ставрева ще бъде удостоена с Почетния знак на президента за значимия ѝ принос в развиването на българското фолклорно певческо изкуство.

 

Сред отличените ще бъде и проф. д.ик.н. Стоян Денчев, учител и академик, за неговия важен принос за развиването и модернизацията на висшето обучение и във връзка неговата 70-а годишнина.

 

През юни президентът Румен Радев удостои с Почетен знак на президента олимпийските и международни шампиони Таню Киряков, Румяна Нейкова, Йордан Йовчев и Станка Златева по случай навършването на кръгли годишнини. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР