Държавният глава Румен Радев ще приеме кандидата за служебен министър-председател

...
Държавният глава Румен Радев ще приеме кандидата за служебен министър-председател
Коментари Харесай

Радев ще приеме кандидата за служебен премиер в президентската институция

Държавният глава Румен Радев ще одобри претендента за длъжностен министър-председател в президентската институция, с цел да му разпореди да предложи състав на служебно държавно управление. Това оповестиха от прессекретариата на президента.

Президентът Румен Радев дефинира през вчерашния ден ръководителя на Сметната палата Димитър Главчев за претендент за длъжностен министър-председател в осъществяване на чл.99, ал.5 от Конституцията

След измененията в Конституцията за длъжностен министър председател президентът можеше да избира всред ръководителя на Народното събрание, шефа или подуправител на Българската национална банка, ръководителя или заместник-председател на Сметната палата и омбудсмана или негов заместител.

Президентът организира срещи с ръководителя на 49-ото Народно заседание Росен Желязков, шефа на Българската национална банка Димитър Радев и ръководителя на Сметната палата Димитър Главчев. Срещите продължиха с омбудсмана Диана Ковачева, последваха диалози с подуправителите на Българска народна банка - Петър Чобанов, Радослав Миленков и Андрей Гюров. Процедурата приключи с диалози със заместник-председателите на Сметната палата - Тошко Тодоров и Горица Грънчарова-Кожарева.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР