Държавният глава на Украйна Володимир Зеленски не успя да постигне

...
Държавният глава на Украйна Володимир Зеленски не успя да постигне
Коментари Харесай

WP: С посещението си в САЩ Зеленски не постигна целта си за получаване на по-усъвършенствани оръжия

Държавният глава на Украйна Володимир Зеленски не съумя да реализира задачата на визитата си в Съединени американски щати и да се снабди с по-усъвършенствани оръжия за настъпателни интервенции, означават в редакцията на американския вестник The Washington Post в публикация, отдадена на резултатите от визитата на украинския водач, оповестява Агенция " Фокус ".

Авторите акцентират разминаването във вижданията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън и Зеленски за военните потребности на Украйна. В текста се акцентира, че, " украинският президент и неговите съветници не престават да упорстват Вашингтон да изпрати съвременни оръжия, които Байдън не желае да даде “.

Според изданието задачите на договарянията сред водачите на двете страни са били разнообразни. Целта на Зеленски е била да получи за страната си " по-мощни оръжия и да усили способността на Украйна да стартира огромни настъпателни интервенции " през идната година. " На процедура нямаше индикации, че той е съумял, най-малко в кратковременен проект “, акцентират създателите на публикацията.

От своя страна администрацията на Вашингтон е очаквала с неспокойствие " да разиска какво мисли [Зеленски] за дипломацията “, разкри източник от Белия дом пред вестника. " На какъв стадий е той в този момент и от какво се нуждае, с цел да се увери, че Киев е във допустимо най-силната позиция, с цел да може преговорният развой да бъде интензивен “, добави източникът. Той повтори позицията на Вашингтон: " Не зависи от нас да дефинираме по какъв начин би трябвало да наподобява дипломацията, по кое време би трябвало да стартира или какви би трябвало да бъдат нейните червени линии – тези решения би трябвало да се вземат от Украйна “.

Официалният представител също по този начин счита, че в новия Конгрес, който стартира работа на 3 януари, ще има повече противопоставящи се на военна помощ на Киев. " Ще има мощни гласове, не изключително авторитетни, само че мощни, които ще потвърждават, че тези пари би трябвало да бъдат ориентирани другаде, че хабим скъпи запаси за непознати случки “, акцентира той.

В същото време, съгласно някогашния непрекъснат представител на Съединени американски щати в НАТО Иво Даалдер, който в този момент оглавява Чикагския съвет по международни въпроси, " Байдън към момента е угрижен да не отиде прекомерно надалеч, притеснява се от изостряне “ на връзките с Русия.

На собствен ред изданието Politico означи, че " Зеленски от време на време разочарова администрацията на Байдън с непрекъснатите си претенции за повече оръжия, в това число такива, които биха разрешили на Украйна да удари надълбоко в Русия “. " Съединени американски щати изрично отхвърлят да изпратят такива оръжия на Киев, опасявайки се, че те могат да бъдат употребявани за внезапно изостряне на спора “, се отбелязва в публикацията.

Материал, оповестен в сряда на портала Responsible Statecraft на основания във Вашингтон Институт " Куинси “, също акцентира, че " Байдън не е показал интерес към апелите за изпращане на ракети с огромен обхват и други сходни оръжия в Украйна “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР