Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин и престолонаследникът, както

...
Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин и престолонаследникът, както
Коментари Харесай

Мохамед бин Салман е разговарял с Путин заради атаките над арабските рафинерии

Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин и престолонаследникът, както и министър на защитата на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман са провели телефонен диалог. В него те са разискали офанзивите против петролните рафинерии на Арабското кралство. Това оповестиха от пресслужбата на Кремъл, представени от международните организации.
Руският президент е подчертал нуждата от задълбочено и обективно следствие на случилото се. Освен това двамата са разискали обстановката на петролния пазар, напредъка в използването на договорката OPEC+ и подготовката за плануваното посещаване на Путин в Кралството. Отбелязва се, че диалогът се е състоял по самодейност на саудитската страна.
Припомняме, че в понеделник след офанзивата против саудитските петролни уреди, Путин предложи на Рияд да закупи съветски системи за ПРО С-300 или C-400. При нападението Саудитска Арабия изгубил повече от 50% от производството на нефт, намалявайки добива с 5,7 милиона барела дневно от нормалните почти 9,8 милиона.
Междувременно редица съветски компании също предложиха помощ на Саудитска Арабия, с цел да може Рияд да преодолее вредите, породени от офанзивите с безпилотни самолети върху оборудванията на „ Сауди Арамко “.
Йеменските шиитски бунтовници, против които се бори арабската коалиция, водена от Саудитска Арабия, по-рано поеха отговорност за нападенията, отбелязва още организация " Фокус ".
Американският държавен секретар Майк Помпео съобщи, че няма доказателства за нахлуване от Йемен и вместо това упрекна Иран за офанзивите, въпреки Техеран да отхвърли тези изказвания.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР