Държавният глава на ФРГ Франк-Валтер Щайнмайер е провел телефонен разговор

...
Държавният глава на ФРГ Франк-Валтер Щайнмайер е провел телефонен разговор
Коментари Харесай

Зеленски покани в Киев германския президент

Държавният глава на Федерална Република Германия Франк-Валтер Щайнмайер е провел телефонен диалог с украинския президент Володимир Зеленски, в границите на който двамата са разискали „ недоразуменията от предишното “.

В хода на полемиката Зеленски е отправил покана към Щайнмайер да посети Киев, оповестява немското издание Шпигелl.

От началото на военните дейности в Украйна нито един представител на немското държавно управление - за разлика от други страни - не е посещавал Украйна. В средата на април президентът Франк-Валтер Щайнмайер планираше аудиенция в Киев, само че украинските управляващи я анулираха, като се позоваха на хипотетичните му близки връзки с Руската федерация. Това провокира рецензии в Германия, а канцлерът на Федерална Република Германия Олаф Шолц разгласи, че няма да върви в Киев единствено поради случая с президента.

В рамките на 45-минутния диалог Щайнмайер е уверил Зеленски в цялостната поддръжка на Германия за страната му. Фактът, че двамата беседват между тях, се приема като знак за старания и от двете страни за превъзмогване на напрежението от последно време, разяснява изданието.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР