Държавният глава Еманюел Макрон настояваше за по-голям бюджет, в който

...
Държавният глава Еманюел Макрон настояваше за по-голям бюджет, в който
Коментари Харесай

Френският парламент прие сериозен ръст на военните разходи заради войната на Русия в Украйна

Държавният глава Еманюел Макрон настояваше за по-голям бюджет, в който ще бъдат заложени 413 милиарда евро, което съставлява най-сериозният растеж на разноските от половин век насам.

 

Очаква се с тези средства да се развие нуклеарният боеприпас на Франция, да се усилят разноските за разузнаване и да се разработят повече отдалечено управляеми оръжия.

 

Френският водач изрази мнение, че нарастването е належащо, с цел да се подсигурява свободата, сигурността, благоденствието на французите и тяхното " място в света ".

 

Новият боен проект включва удвояване на броя на военните от запаса и усилване на киберзащитата, както и увеличение на потенциала за произвеждане на оръжия както за подкрепяне на Украйна, по този начин и за съответно доставяне на френската войска.

 

Бюджетът за интервала 2024-2030 година е с повече от една трета по-висок от последния проект за военни разноски от 295 милиарда евро за 2019-2025 година

 

Законопроектът получи през вчерашния ден дефинитивно утвърждение от разграниченото Национално заседание, долната камара на Народното събрание, с 244-37 гласа, а през днешния ден беше утвърден от ръководения от консерваторите Сенат с 313 гласа против 17.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР