Държавният фонд Земеделие ще изплати близо 1 млрд. лв. до

...
Държавният фонд Земеделие ще изплати близо 1 млрд. лв. до
Коментари Харесай

Фонд Земеделие ще изплати 1 млрд. лева до края на годината

Държавният фонд " Земеделие " ще изплати близо 1 милиарда лева до края на годината, оповестиха от фонда, представени от Българска телеграфна агенция.

От тях 735 млн. лева са по схемите на директните заплащания за " Кампания 2018 ", близо 100 млн. лева по Програмата за развиване на селските региони 2014-2020, а до 10 декември ще тръгнат и средствата по първия транш за отстъпка от акциза на горивата. Първото заплащане ще е към 73 млн. лева, а останалите ще се преведат при започване на идната година. Общата сума е 84 млн. лева, като фермерите ще получат отстъпка от акциза за литър закупен газьол в размер на 0,38 лева Ставката ще бъде избрана от министъра на земеделието. Това е споделил изпълнителният шеф на Фонда Живко Живков по време на народен семинар на Националната асоциация на зърнопроизводителите.

Живков е подчертал, че към този момент станало превеждането на първия транш от общо 35 млн. лв. по двете схеми - Преходна национална помощ за говеда, необвързана с производството, както по другата - за овце - майки и кози - майки.

Изпълнителният шеф на ДФЗ е обявил, че през 2019 година се чака за стартира работа Системата за електронни услуги на ДФЗ. Очакванията са всички приеми да проработят поетапно през нея.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР