Държавният департамент на САЩ заяви, че президентът Джо Байдън отдавна

...
Държавният департамент на САЩ заяви, че президентът Джо Байдън отдавна
Коментари Харесай

САЩ: Продажбата на F-16 на Турция ще укрепи интегритета на НАТО

Държавният департамент на Съединени американски щати съобщи, че президентът Джо Байдън от дълго време е изразил ясната си поддръжка за модернизацията на турския флот със самолети F-16 и приветства ратификацията на протокола за присъединение на Швеция към НАТО от страна на турския парламент.

Запитан за утвърждението на турския парламент на кандидатурата на Швеция за участие в НАТО, представител на Държавния департамент съобщи пред Aнадолската организация, че Съединени американски щати чакат с неспокойствие да получат ратификационния документ на Турция във Вашингтон.

" Като извънредно кадърен сътрудник в региона на защитата, бързото присъединение на Швеция към НАТО ще укрепи алианса ", съобщи представителят.

Запитан по кое време Държавният департамент ще придвижи напред продажбата на изтребители F-16 на Турция, представителят съобщи: " Президентът Байдън от дълго време е безапелационен, че поддържа модернизацията на турския флот от F-16, което е инвестиция в оперативната съгласуемост на НАТО. "

" Тази препоръчана продажба ще поддържа ползите на националната сигурност на Съединените щати, Турция и всички съдружници от НАТО ", добави той.

" Конгресът има основна роля при разглеждането на продажбите на оръжия и някои членове на Конгреса обществено обявиха, че утвърждението на кандидатурата на Швеция за участие в НАТО е основен фактор, преди да могат да поддържат продажбата на F-16 на Турция ", добави представителят. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР