Държавният департамент на САЩ привика руски дипломат заради намесата на

...
Държавният департамент на САЩ привика руски дипломат заради намесата на
Коментари Харесай

Държавният департамент на САЩ привика руски дипломат заради намесата на изборите

Държавният департамент на Съединени американски щати привика съветски посланик поради намесата на изборите, оповестяват американски медии.

Дмитрий Жирнов, посланик в съветското посолство във Вашингтон, е привикан от Държавния департамент поради хипотетичната интервенция на Москва на президентските избори през 2016 година

Помощник секретарят на Съединени американски щати Уес Мичъл е изискал да беседва с Жирнов поради съмнения за злоупотреби в обществените мрежи по време на предизборната компания.

Говорител на департамент означи, че Мичъл е изискал от Жирнов да отговори за опитите на Кремъл да употребява профили в обществените мрежи за подклаждане на напрежение и разделяне в американското общество.

Ние няма да толерираме нападателна интервенция, предизвести представителят.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че следствието на специфичния прокурор Робърт Мълър би трябвало да се концентрира върху ФБР и правосъдното министерство. В петък ФБР разгласява документ, който потвърждава, че Русия се е намесила на изборите. Междувременно Тръмп призна, че синът му се е срещнал с съветска адвокатка преди президентските избори през 2016 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР