Държавният департамент на САЩ обяви награда от 10 млн. долара

...
Държавният департамент на САЩ обяви награда от 10 млн. долара
Коментари Харесай

САЩ дават награда от 10 млн. долара за руски хакери от ГРУ

Държавният департамент на Съединени американски щати разгласи премия от 10 млн. $ за информация за 6 съветски хакери от ГРУ. В известие в Туитър Департаментът написа, че „ те са таргетирали сериозна инфраструктура на Съединени американски щати благодарение на злонамерени кибероперации “.

„ Изпратете ни информация за техните действия посредством нашата линия за докладване в тъмната мрежа “, се споделя в изказване в обществената мрежа.

Линията Rewards for Justice предлага премията за информация, водеща до идентифицирането или локализирането на всяко лице, което, действайки по напътствие или под контрола на непознато държавно управление, взе участие в злонамерени кибер действия против сериозна инфраструктура на Съединени американски щати в нарушаване на Закона за компютърните измами и злоупотреби (Computer Fraud and Abuse Act - CFAA).

Офицерите от ГРУ Юрий Сергеевич Андриенко, Сергей Владимирович Детистов, Павел Валериевич Фролов, Анатолий Сергеевич Ковалев, Артем Валериевич Очимченко, Артем Петр Николаевич Плискин са членове на група, употребила злотворен програмен продукт и подхванала противозаконни дейности в стратегическа изгода на Русия посредством неоторизиран достъп до компютри, се споделя в формалното известие.

Заподозрените са виновни за заразяването на компютри със злоумишлен програмен продукт на 27 юни 2017 година в Съединените щати и по света, употребявайки злотворен програмен продукт. Техните дейности развалили компютрите на лечебни заведения и други медицински заведения в здравната система на Западна Пенсилвания, огромен фармацевтичен производител в Съединени американски щати, и други юридически лица от частния бранш на Съединени американски щати. Загубите от злонамерените кибердейности за американските организации се пресмятат на съвсем 1 милиард $. На 15 октомври 2020 година федерално жури упрекна шестимата съветски офицери в скрит план за осъществяване на компютърна машинация и корист, щета на предпазени компютри и обири на идентичност.

Нарушенията на закона включват предаване на закани за изнудване като част от офанзиви за приемане на откуп; тенденциозен забранен достъп до компютър или превишаване на позволения достъп и по този метод приемане на информация от всеки предпазен компютър; съзнателно предизвикателство на предаване на стратегия, информация, код или команда и вследствие на такова държание съзнателно причиняване на вреди без позволение на предпазен компютър. Към предпазените компютри спадат освен компютърните системи на държавното управление на Съединени американски щати и на финансовите институции, само че и тези, които се употребяват в междудържавната или задграничната търговия или връзка или въздействат върху тях.

„ Съизмеримо със сериозността, с която преглеждаме тези киберзаплахи, Rewards for Justice сътвори линия за докладване в Дарк уеб, с цел да отбрани сигурността и сигурността на евентуалните източници. На отговарящите на изискванията източници може да бъдат предоставени вероятни заплащания за награди посредством криптовалута “, декларира Департаментът. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР