Държавният департамент на САЩ е одобрил продажбата на противотанкови оръжия

...
Държавният департамент на САЩ е одобрил продажбата на противотанкови оръжия
Коментари Харесай

САЩ одобриха продажбата на противотанкови оръжия на Тайван

Държавният департамент на Съединени американски щати е одобрил продажбата на противотанкови оръжия на стойност 180 млн. $ на Тайван, заяви Агенция Франс Прес, цитирайки Пентагона.

Според изказването на Пентагона Тайван ще получи противотанкови системи " Вулкан ", товарни камиони, муниции, пакети за логистична поддръжка и голям брой други свързани услуги по договорката.

" Тази препоръчана продажба обслужва националните, икономическите и обвързваните със сигурността ползи на Съединени американски щати, като поддържа непрекъснатите старания на получателя да модернизира въоръжените си сили и да поддържа благонадежден защитителен потенциал ", се споделя в изказването.

Пекин претендира, че остров Тайван е част от неговата територия, която един ден ще бъде приобщена към Китайската национална република по кротичък или боен метод.

Миналата седмица президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подписа законопроект за разноските за защита, който включва до 10 милиарда $ безплатна военна помощ за Тайван.

Законопроектът позволява отпущането на до 2 милиарда $ годишно за подкрепяне на Тайван от 2023 до 2027 година

В изказването на Съединени американски щати по отношение на последната продажба на оръжие се споделя, че закупуването от Тайван на новите противотанкови системи " няма да промени главния боен баланс в района ".

" Предложената продажба ще усъвършенства способността на получателя да посрещне актуалните и бъдещите закани, като обезпечи надеждни сили, способни да възпират съперниците и да вземат участие в районни интервенции ", се споделя в изказването.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР