Държавният департамент на Съединените щати призова американските граждани да напуснат

...
Държавният департамент на Съединените щати призова американските граждани да напуснат
Коментари Харесай

САЩ призоваха американците да напуснат незабавно района на летището в Кабул

Държавният департамент на Съединените щати прикани американските жители да изоставен неотложно региона на летището в Кабул, позовавайки си на " съответна " и " достоверна " опасност, съобщи Асошиейтед прес.

В предизвестието, оповестено рано тази заран, се показва, че американските жители би трябвало да заобикалят да пътуват до летището и да заобикалят всички изходи на летището сега.

Самоубийствено бомбено нахлуване на летището в четвъртък лиши живота на 169 афганистанци и 13 американски военни. " Ислямска страна " пое отговорност за офанзивата.

Вчера американският президент Джо Байдън съобщи, че разполага с информации, че нова офанзива " е доста евентуална в идващите 24-36 часа ".

Междувременно, талибаните, които неотдавна поеха властта в Афганистан, и оттеглящите се американски сили възнамеряват бързо прекачване на контрола над летището в Кабул, съобщи за „ Ройтерс” формален представител на талибаните.

„ Ние чакаме окончателното единодушие на американците, с цел да осигурим цялостен надзор над летището в Кабул”, уточни формалният представител, поискал анонимност.

Той сподели, че бойците, които поеха контрола над столицата на 15 август, имат екип от механически специалисти и високо квалифицирани инженери, които са подготвени да поемат летището.

По-рано през днешния ден „ Ройтерс” заяви, базирайки се на западен формален представител, че американските сили стартират финалната фаза на евакуацията и следва да бъдат превозени малко над 1 000 цивилни от летището на Кабул.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР