Държавният департамент на Съединените американски щати обяви, че САЩ са

...
Държавният департамент на Съединените американски щати обяви, че САЩ са
Коментари Харесай

САЩ са закупили медицинско оборудване от Русия. Не са го получили като помощ

Държавният департамент на Съединените американски щати разгласи, че Съединени американски щати са се договорили с Русия за закупуването на здравно съоръжение, като по този метод опроверга изказванията, че пратката е изпратена като помощ.

Говорителката на Държавния департамент Морган Ортагус съобщи, че в телефонен диалог на 30 март президентите Доналд Тръмп и Владимир Путин са разискали битката против пандемията от COVID-19. Съединени американски щати са се съгласили да закупят от Русия здравно съоръжение, което да бъде предоставено на Федералната организация за ръководство на изключителни обстановки (FEMA) в Ню Йорк.

Това изказване опровергава съветските изказвания, че пратката е изпратена като филантропична помощ. В сряда представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че Тръмп с признателност е приел тази филантропична помощ. Морган Ортагус съобщи, че Вашингтон и Москва ще продължат да работят дружно в борбата против този общ зложелател, който заплашва мнозина човешки животи. В Съединени американски щати по-рано дойде съветски аероплан с 60 тона здравно съоръжение, което преди да бъде изпратено към локалните лечебни заведения, ще бъде тествано дали дава отговор на стандартите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР