Държавния департамент за контрол на оръжията в САЩ призова Китай

...
Държавния департамент за контрол на оръжията в САЩ призова Китай
Коментари Харесай

САЩ призовава Китай и Русия да не използват AI за разполагане на ядрени оръжия

Държавния департамент за надзор на оръжията в Съединени американски щати прикани Китай и Русия единствено хора - в никакъв случай изкуствен интелект (AI), да вземат решения по отношение на разполагането на нуклеарни оръжия. Това предават от Reuters през днешния ден.

Заместник помощник-секретар в Бюрото за надзор на въоръженията, въздържане и непоклатимост Пол Дийн съобщи по време на онлайн брифинг, че Вашингтон е поел " явен и безспорен ангажимент ", съгласно който единствено хората би трябвало да имат цялостен надзор над нуклеарните оръжия. По негови думи Франция и Англия са създали същото.

" Бихме приветствали сходно изказване от Китай и Руската федерация. Смятаме, че това е извънредно значима норма за отговорно държание и считаме, че е нещо, което би било добре пристигнало в подтекста на П5 ", уточни още Пол Дийн, имайки поради петте непрекъснати членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Администрацията на Джо Байдън се пробва да задълбочи обособените полемики с Китай както по отношение на политиката за нуклеарни оръжия, по този начин и по отношение на растежа на изкуствения разсъдък.

Китайското министерство на защитата към този момент не е дало коментар.

Разпространението на технологията за изкуствен интелект беше една от главните тематики по време на сред американския държавен секретар Антъни Блинкън и външния министър на Китай Ван И.

Двете страни се споразумяха да проведат първите си двустранни диалози по отношение на изкуствения разсъдък през идващите седмици, уточни Блинкън на 26 април и добави, че ще споделят възгледи за това по какъв начин най-добре да ръководят рисковете и сигурността към технологията.

От Reuters напомня още, като част от нормализирането на военните връзки, американски и китайски чиновници са възобновили полемиките за нуклеарни оръжия през януари, само че публични договаряния за надзор на оръжията не се чакат скоро.

През февруари за възбрана на първа приложимост на нуклеарни оръжия една против друга.
 Организация на обединените нации: Човечеството няма да преживее продължение на
Организация на обединените нации: Човечеството няма да преживее продължение на " Опенхаймер "

Светът е изправен пред най-големия риск от нуклеарна война от десетилетия насам
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР