Държавните органи, органите на местното самоуправление, подведомствените организации и съдилищата

...
Държавните органи, органите на местното самоуправление, подведомствените организации и съдилищата
Коментари Харесай

Русия задължи държавните и местните органи на властта да си направят профил в социалните мрежи - Свят

Държавните органи, органите на локалното самоуправление, подведомствените организации и съдилищата в Русия ще бъдат задължени да основат и поддържат публични сметки в съветските обществени мрежи „ Одноклассники “ и „ ВКонтакте “. Това разпореди в понеделник министър-председателят на Руската федерация Михаил Мишустин, представен от ТАСС.

Министерският съвет е утвърдил лист на приложенията и стратегиите за наложително инсталиране в електронните устройства считано от 2023 година и е натоварил с осъществяването на задачата Министерството на цифровизацията на Русия. Както оповестява ТАСС „ обществените мрежи на Руската федерация са се нараснали по трафик от началото на 2022 година, само че не са достигнали показателте от март “.

Новите условия влизат в действие от 1 декември 2022 година. Официален акаунт на държавното ведомство може да бъде основан във всяка една от обществените мрежи от авансово утвърждения от държавното управление лист. Сред тези мрежи са в частност „ съветският фейсбук “ „ ВКонтакте “ и „ Одноклассники “.

Задължителното наличие в социалките е в осъществяване на юлските промени в „ Закона за обезпечаване на достъп до информация за активността на държавните органи и органите на локалното самоуправление “. С тях държавните органи се задължават да разгласяват мнения по настоящи въпроси, доклади за провежданите мероприятия, настоящи контактни данни, в т. ч. телефонни номера и адреси на е-поща.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР