Държавните медии на Северна Корея нарекоха южнокорейския президент Юн Сук-йол

...
Държавните медии на Северна Корея нарекоха южнокорейския президент Юн Сук-йол
Коментари Харесай

Пхенян нарече президента на Южна Корея фашистки диктатор и подстрекател на война

Държавните медии на Северна Корея нарекоха южнокорейския президент Юн Сук-йол " фашистки деспот " и " подбудител на война " , оповестява " Ройтерс ".

Квалификациите бяха отправени ден преди изборите, които ще дефинират състава на Народното събрание, сега доминиран от съперниците на Юн.

Официалната новинарска организация на Северна Корея KCNA разказва Юга като " обхванат " от митинги и прибавя, че " националната опозиция против марионетката Юн Сук-йол нараства с всеки минал ден ".

" В марионетна Корея ентусиазмът на всички пластове на обществото за унищожаването на марионетната партия на Юн Сук-йол се ускорява " , твърди KCNA.
 КНДР няма да заобикаля война с главния зложелател Южна Корея
КНДР няма да заобикаля война с главния зложелател Южна Корея

Продължават провокациите от последните дни

Анализаторите показват, че резултатите от изборите няма да повлияят на петгодишния мандат на Юн и е малко евентуално да доведат до огромни промени във външната политика на Южна Корея.

Въпреки че против Юн фактически се организираха митинги, те не наподобяват на всеобщите демонстрации, които доведоха до рухването на последния закостенял президент Пак Гън-хе през 2017 година по обвинявания в корупция.

Твърдолинейната политика на Юн по отношение на Пхенян разгневи Севера, който се ръководи от водача Ким Чен-ун.

По-рано тази година КНДР промени политиката си и прогласи Южна Корея за обособена вражеска страна . Тогава Ким акцентира, че и подреди на армията да бъде подготвена да умиротвори и окупира Юга при положение на рецесия.

Откакто Корейската война от 1950-53 година приключи в задънена улица, и двете страни разчитат на специфични организации и министерства за междукорейските връзки и разбиране на политики за бъдещо спокойно обединяване.
 Южна Корея в подготвеност да отстрани водачите на КНДР при война
Южна Корея в подготвеност да отстрани водачите на КНДР при война

Напрежение на Корейския полуостров
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР