Държавните институции, заети със справянето с пандемията, трябва да дадат

...
Държавните институции, заети със справянето с пандемията, трябва да дадат
Коментари Харесай

Джафер: Лишени сме от информиран избор на ваксина

Държавните институции, заети със оправянето с пандемията, би трябвало да дадат убеденост на хората за идното гласоподаване на парламентарните избори. Това сподели за предаването „ Добър ден, България “ на Радио „ Фокус “ депутатът от Движение за права и свободи и зам.-председател на Народното събрание доктор Нигяр Джафер.

Тя изрази вяра здравната ни система да се приготвя за третата вълна на разпространяване на пандемията. Ваксинираните у нас са 1% от популацията при приблизително 5% в другите европейски страни, сподели още тя и добави, че е належащо да се направи нужното за превъзмогване на това закъснение.

„ Много се надявам в идващите дни да станем очевидци на превъзмогване на незадоволителния брой ваксини. В последните два дни виждаме, че в България идват по-голям брой ваксини. Мисля, че би трябвало да се направи всичко, с цел да може оптимално бързо да преодолеем това закъснение с включване на общопрактикуващите лекари и пунктовете за имунизиране в лечебните заведения, в случай че би трябвало и с мобилни екипи. Има страни, които доста сполучливо ползват тази тактика. Другото ще провокира терзание у хората “, разяснява тя.

Нигяр Джафер обърна внимание, че сме лишени от осведомен избор на ваксина.

„ Нищо, че сега имаме три типа ваксини у нас. Нищо,че прекосяваме към трета фаза на Националния имунизационен проект. Оказва се, че имаме проект, само че нямаме задоволително ваксини. Има какво да се желае във връзка с осведомителната акция и във връзка с осъществяване на осведомения избор на ваксина. Не инцидентно в последните дни се заприказва за появяването на уеб сайтове с фишинг вести за продажба на ваксина. Това значи, че има търсене “, сподели още тя.

Според доктор Нигяр Джафер в България ще се имунизират повече от оповестените 30% от населениeто.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР