Държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС ще заседават

...
Държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС ще заседават
Коментари Харесай

Евролидерите ще обсъждат бюджета на ЕС присъствено в Брюксел

Държавните и държавните ръководители на страните от Европейски Съюз ще заседават присъствено в Брюксел идната седмица, заяви ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел.

Той разясни, че плануваните въпроси в дневния ред изискват участниците в срещата да могат да се гледат в очите. Предвижда се те да обсъдят бюджета на Европейски Съюз до 2027 година и противоречивия въпрос за обвързването на бюджетните разноски със положението на върховенството на закона, както и връзките с Турция на фона на апелите на Анкара да бъдат наложени наказания.

Иска ми се да остана оптимист за бюджета и да имам вяра, че в идващите дни ще се оправим с компликациите, пред които сме изправени. Трябва да преценим какви уверения може да се дадат, че въпросът с върховенството на закона няма да се употребява изборно и към всеки ще има еднообразно отношение, разясни Мишел. Той не пожела да се произнесе по опцията за потребление на така наречен засилено съдействие, с което единствено искащите страни да се обвържат с новото условие, с цел да получат достъп до бюджета.

Орбан упорства върховенството на закона да бъде отделено от бюджета

Унгария към момента не може да одобри уговорка за съблюдаване на върховенството на закона, която да бъде приложена към бюджета на Европейския съюз и фонда за възобновяване от последствията от ковид, сподели през днешния ден унгарският министър-председател Виктор Орбан и добави, че тези въпроси би трябвало да се преглеждат настрана, съобщи Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР