Държавните и правителствени лидери на страните от Европейския съюз, които

...
Държавните и правителствени лидери на страните от Европейския съюз, които
Коментари Харесай

Всеки миг Бойко може да получи незапомнен шамар от ЕС! Брюксел обяви току що: Ердоган да се кротне незабавно спрямо Гърция

Държавните и държавни водачи на страните от Европейския съюз, които ще се срещнат по-късно довечера в Брюксел, денонсират „ противозаконните дейности " на Турция по отношение на Гърция и Кипър в Източното Средиземноморие и в Егейско море, предава AFP, представена от " Фокус ".

„ Европейският съвет изрично осъжда продължаващите противозаконни дейности на Турция в Източното Средиземноморие и Егейско море, и акцентира цялостната си взаимност с Кипър и Гърция ", се споделя в проектодокумент, който следва да бъде признат на двудневната среща на върха в Брюксел.

Заради напрежението сред Турция и Гърция и Кипър срещата във Варна е под въпрос. В морската ни столица в понеделник би трябвало да се президентът на Турция Реджеп Ердоган, министър председателят Бойко Борисов, ръководителят на Европейският съвет Доналд Туск, шефът на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни, написа ПИК.

Отношенията Европейски Съюз -Турция ще бъдат дискутирани в подтекста на неотдавнашните произшествия, подбудени от дейностите на турския военноморски флот в Изключителната икономическа зона на Кипър, като се чака държавните и държавни ръководители да одобряват изводи по тематиката. Предупреждението, че конгрес ЕС-Турция във Варна може и да няма, насочи преди дни тъкмо ръководителят на Европейският Доналд Туск. На 20 март той изпрати писмо до държавните и държавните ръководители в Европейски Съюз във връзка идното им двудневно съвещание в Брюксел. Преди месец ръководителят на Европейският съвет остро подлага на критика пречките, които Турция основава на Кипър в търсенето на подземни благосъстояния в личните й териториални води. И тогава Туск сложи под подозрение форума ЕС-Турция във Варна. От своя страна турският президент също разгласи желанията си за срещата във Варна. " На срещата във Варна ще сложим пред тях фотосите на всички бежански лагери в Турция. Ще им кажем: " Ако ще давате финансова помощ за бежанците, направете го. Ако не, бъдете почтени с нас. Каним ви да посетите всичките бежански лагери. Стига сте отлагали - дайте ни парите ", сподели той на протест в Анкара.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР