Държавната власт предприема репресивни действия срещу учредителите на партия "Републиканци

...
Държавната власт предприема репресивни действия срещу учредителите на партия "Републиканци
Коментари Харесай

Партията на Цветанов се оплака от репресивни действия на властта срещу нейни учредители

Държавната власт подхваща репресивни дейности против учредителите на партия "Републиканци за България ". Това се споделя в позиция на партията, изпратена до медиите, президента, премиера и прeдседателите на Народното събрание и Съвет за електронни медии.

Конкретният мотив за позицията на "Републиканци за България " е прекъсването на предаването "Вяра и общество " по Българска национална телевизия и свалянето от екран на журналиста Горан Благоев. Според тях единствената причина за това е, че Благоев е един от учредителите на празненства.

Действията на управлението на публичната телевизия са избрани като политическа принуда, персонална разпра и целенасочена дискриминация.

Предаването е било културно-образователно, а не политическо и по този начин нямало по какъв начин да се разясняват партийни пристрастия, се споделя в позицията.

От "Републиканци за България " афишират, че ще създадат притежание пред представители на страните-членки в Европейски Съюз този образец - "поредно посягане върху свободата на словото и правото на избор ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР