Държавната руска корпорация “Росатом е готова наравно с други претенденти

...
Държавната руска корпорация “Росатом е готова наравно с други претенденти
Коментари Харесай

Русия заяви готовност да строи АЕЦ “Белене”

Държавната съветска корпорация “Росатом ” е подготвена наедно с други кандидати да взе участие в състезанието за обновяване на строителството на атомната централа “Белене ” в България и е способна да приключи построяването на този обект в къси периоди. Това съобщи пред публицисти първият заместник-ръководител на съветската държавна администрация (така наречения Апарат на правителството) Сергей Приходко преди визитата на съветския министър председател Дмитрий Медведев в София, съобщи ТАСС, представен от clubz “Сега ние виждаме градивната настройка на актуалното българско държавно управление, което има желание да даде рестарт на оборудването АЕЦ “Белене ”. Руската компания е подготвена наедно с други компании да взе участие в конкурсните процедури ”, сподели Приходко. По думите му Русия има най-хубавите реактори в света, отговарящи на най-висшите условия за сигурност, а “Росатом ” е водач в построяването на атомни блокове. Приходко също по този начин напомни, че главното софтуерно съоръжение на централата към този момент е създадено и се намира в България, оповестява Българска телеграфна агенция.

``
реклама

Руските експерти са изпълнили огромен размер от работа по проектирането и лизенцирането, добави той. “Всичко това приказва в интерес на това, че Росатом е кадърен да обезпечи доизграждането на централата в къси периоди и да взе участие в качеството на сътрудник във всички витални цикли на АЕЦ-а ”, добави той. Приходко заключи, че незабавно щом в София бъдат взети нужните решения, може да се пристъпи към предметни съвещания, включително и по отношение на финансово-икономическия модел на плана и вероятните форми на неговата поддръжка,.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР