Държавната помощ за домакинства и бизнеса, изправени пред високите цени

...
Държавната помощ за домакинства и бизнеса, изправени пред високите цени
Коментари Харесай

Гърция ще похарчи 2 милиарда евро, за да подкрепи домакинствата и бизнеса през септември

Държавната помощ за семейства и бизнеса, изправени пред високите цени нa електричеството, ще възлезе на 2 милиарда евро през септември, заяви през днешния ден гръцкият финансов министър Христос Стайкурас, говорейки пред Радио Риъл ФМ, съобщи АНА-МПА.

Той разкри, че се разискват десетки ограничения за икономическия пакет, който ще бъде разгласен по време на Международния панаир в Солун, само че окончателното решение ще зависи от наличното фискално пространство и държавните цели.

Министърът съобщи, че приходите на семействата са се подобрили с помощта на по-ниската безработица, по-големите доходи от туризъм, продължаващите вложения и нарастването на минималната заплата. По отношение на заплащането на налози той сподели, че гърците съумяват да заплащат дължимите суми без спад на депозитите.

Тези положителни резултати обаче се обезвреждат от високата инфлация и проблемите в енергийния бранш, където страната е основала защитни линии за подкрепяне на семействата и предприятията, добави той.

Според Стайкурас окончателните решения ще зависят основно от темпа на напредък на Брутният вътрешен продукт през второто тримесечие на 2022 година, данъчните доходи през август и приходите от туризъм през юли и август.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР