Държавната политика в областта на пътната инфраструктура в последните повече

...
Държавната политика в областта на пътната инфраструктура в последните повече
Коментари Харесай

Държавната политика в областта на пътната инфраструктура в последните повече от 10 г. е заложник на институционализирана и поддържана от АПИ порочна система

Държавната политика в региона на пътната инфраструктура в последните повече от 10 година е пленник на една институционализирана и поддържана от АПИ порочна система.

При нея дейностите по създаване, главен ремонт, реорганизация, настоящи поправки и поддържане на републикански пътища се разпореждат непрозрачно, неконкурентно и неикономично в прорез с правилата на положително финансово ръководство, в несъгласие на Закона за публичните поръчки и на публичния интерес. Това съобщи на брифинг заместник-министърът на финансите Андрей Цеков във връзка едностранно преустановяване от страна на АПИ на всички нови публични поръчки за настоящ ремонт и поддръжка на републиканската пътна мрежа.

В тази връзка пътната поддръжка следва да продължи да се извършва по съществуващите контракти, а те самите страдат от редица пороци, открити от две междуведомствени работни групи и предмет на инспекция от ДНСК и АДФИ, безапелационен бе заместник-министърът на финансите. По думите му дейностите и бездействията на АПИ на процедура изчегъртват всеки един опит за излекуване на държавната политика в региона на пътната инфраструктура. Сметната палата и АДФИ са способените органи за инспекция, ще сезираме АДФИ, уточни Цеков. Наказателната отговорност е от компетентността на Прокуратурата на Република България.

„ Искаме да се разплатим, само че с правилния бизнес, а това са към 20% от заданията. Имаме сигнали, че не се е случвало строителство, а се чака то да бъде платено. Свикваме изключителна комисия, с цел да обсъдим тематиката и предлагането за разплащане към изрядните платци “, съобщи Настимир Ананиев, ръководител на парламентарната Комисия по районна политика, благоустройство и локално самоуправление.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР