Държавната корпорация Роскосмос показа на Международния военно-технически форум Армия-2022 за

...
Държавната корпорация Роскосмос показа на Международния военно-технически форум Армия-2022 за
Коментари Харесай

Роскосмос за първи път представи макет на бъдещата руска орбитална станция

Държавната корпорация " Роскосмос " сподели на Международния военно-технически конгрес " Армия-2022 " за първи път макет на новата съветска орбитална станция. Комплексът в последна сметка ще размени Международната галактическа станция (МКС). Предварителният план на бъдещата станция се създава от ракетно-космическата корпорация " Енергия " (част от Роскосмос).

Разгръщането на комплекса ще се извърши на два стадия. На първия стадий станцията ще се състои от четири модула - научно-енергиен модул, модул с възел, базов модул и модул с въздушен шлюз. Това ще обезпечи на екипаж от двама души общ размер от 228 m3 пространство под налягане, в това число до 19 m3 за разполагане на научно съоръжение.

Втората фаза планува стартирането на целевите и индустриалните модули, както и на профилирана платформа за услуги. Благодарение на това общият размер на станцията под налягане за екипажа от двама до четирима души ще се усили до 667 m3, в това число - до 49 m3 за инсталиране на научно съоръжение.

Сред новите характерности и благоприятни условия на съветската станция са мощна сила за целеви задания, унифициране на модулите, опция за взаимоотношение с бъдещи сателитни съзвездия и разнообразни режими на работа. Планира се за станцията да се употребява потвърдена пилотирана система, състояща се от два галактически кораба - " Прогрес " и " Союз ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР