Държавната консолидационна компания продължава да смята, че с отстраняването на

...
Държавната консолидационна компания продължава да смята, че с отстраняването на
Коментари Харесай

ДКК: Везиева е подведена, защитаваме интереса на държавата

Държавната консолидационна компания продължава да счита, че с отстраняването на Ваня Караганева от поста изпълнителен шеф е защитила интереса на сдружението и страната, както и на министъра на стопанската система в качеството му на принципал на ДКК. Това се показва в публична позиция на компанията.

Коментарът идва, откакто по-рано през днешния ден министърът на стопанската система че ще изиска оставките на тримата членове на Съвета на шефовете на ДКК заради решението за освобождаването от служба на Караганева.

Всяка точка от решението на СД на ДКК е подкрепена от съответните доказателства - документи, контракти, актове и други, които са предоставени на способените органи, безапелационни са от ДКК.

Те показват, че въз основата на досегашната си взаимна работа с министър Везиева, управлението на ДКК счита, че тя е кардинална във връзка с осъществени нарушавания от който и да е член на съвета на шефовете.

От компанията напомнят, че последният сходен образец е отстраняването на Анастас Гогов от съвета на шефовете на ДКК, когато той стана участник в ПТП със длъжностен автомобил на ДКК в почивен ден.

Поради тази причина СД на ДКК счита, че министър Везиева е била подведена от Караганева за обстоятелствата по сегашния случай.

Те са безапелационни, че всевъзможни внушения за отговорност и виновност на принципала на ДКК в лицето на министъра на стопанската система - и актуалният, и предходният, за осъществените от Караганева нарушавания, са абсолютно спекулативни.

Безучастни по въпроса не останаха и от ГЕРБ. Те акцентираха, че Ваня Караганева с дейности и бездействия с десетки милиони левове, като това се случило " под зоркия взор на братството и сестринството на подчинените на служебното държавно управление на Румен Радев и по-специално на Кирил Петков и Даниела Везиева в качеството им на служебни министри ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР