Държавната и местната власт трябва спешно да променят отношението си

...
Държавната и местната власт трябва спешно да променят отношението си
Коментари Харесай

Арлин Антонов: Който е без основно образование и осъждан да не може да гласува

Държавната и локалната власт би трябвало незабавно да трансформират отношението си към ромите, тъй като в случай че продължи имитацията на активност, има риск да се стигне до съществено гражданско непокорство. Това разяснява в изявление за радио „ Дарик “ Арлин Антонов, някогашен началник на Националната работа за сигурност и някогашен зам.-директор на Специализирания отряд за битка с тероризма.

Според Антонов в тази ситуация с Габрово липсват бързи дейности от страна на Министерство на вътрешните работи и на общината.

"В Габрово са придошли роми от други региони на страната, с цел да търсят прехранване и вместо да са под непрекъснатото наблюдаване на полицията и общината са оставени да вършат каквото си желаят ", разяснява той. Арлин Антонов попита кой тъкмо се е разпоредил тримата биячи да бъдат пуснати от ареста след 24 часа.

Той е безапелационен, че казусът с ромите няма да се реши, до момента в който те са употребявани за изборите. И подсети, че преди близо 20 години е предложил допустимо решение като народен представител в 38-то Народно заседание, само че концепцията му не е била призната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР