Държавната дума в Русия одобри на пленарно заседание на второ

...
Държавната дума в Русия одобри на пленарно заседание на второ
Коментари Харесай

Няма да можете да се регистрирате в руски сайт, ако нямате руска електронна поща

Държавната дума в Русия утвърди на пленарно съвещание на второ четене законопроект за ограничение на задграничното присъединяване в новинарските агрегатори, съгласно който контролният пакет акции (над 50 %) в съветските новинарски агрегатори би трябвало да бъде благосъстоятелност на съветски лица, съобщи ТАСС. Той също по този начин открива възбрана за регистрация в съветски уеб страници посредством потребление на задгранични услуги за е-поща.

Ако промените на законите " За информацията, осведомителните технологии и отбраната на информацията " и " За връзките " бъдат утвърдени, новото законодателство ще влезе в действие на 1 декември 2023 година. Законопроектът беше импортиран в Държавната дума и признат на първо четене през 2018 година.
-->
Съгласно новите законодателни правила регистрацията в уеб страниците на рунет ще бъде допустима единствено с потребление на съветски телефонни номера, Единната биометрична система, посредством е-поща, записана в службите на Руската федерация, посредством портала " Госулуги " и с потребление на идентификатори на съветски запаси. Според Александър Хинщайн, началник на комисията на Държавната дума по осведомителна политика, нововъведението се отнася единствено за тези съветски уеб сайтове, в които има регистрация и засвидетелствуване на потребителите. " Списъкът не включва сметки, регистрирани посредством задгранични услуги, като Гугъл или Apple ID ", изясни той в канала си в Telegram.

В законопроекта се показва още, че публикуването на уеб страницата на информация за методите за заобикаляне на откритото в Руската федерация блокиране на осведомителните запаси ще бъде съображение за включването му (или въвеждането на домейна) в Единния указател на неразрешената информация на Роскомнадзор. По-рано Антон Горелкин, заместник-ръководител на Комитета по осведомителна политика, посочи, че новата норма не разрешава рекламирането на способи за заобикаляне на блокирането, без да не разрешава потреблението на VPN-услуги.

Освен това, съгласно поправките на държавната организация, при работа с хостинг снабдители съветските осведомителни запаси би трябвало да употребяват услугите единствено на локални компании.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР