Държавната дума на Русия прие на пленарно заседание в четвъртък

...
Държавната дума на Русия прие на пленарно заседание в четвъртък
Коментари Харесай

Русия забрани смяната на пола

Държавната дума на Русия одобри на пленарно съвещание в четвъртък на второ четене законопроекта за въвеждане на забрана за медицински интервенции за смяна на пола, заяви ТАСС.

Законопроектът е импортиран през май за разглеждане от депутати от всичките пет парламентарни групи, отпред с ръководителя на Държавната дума Вячеслав Володин, и е утвърден на първо четене през юни. Той планува законът " за основите на отбраната на здравето на жителите в Руската федерация " да бъде допълнен с нов член, който не разрешава медицинските интервенции, както и използването на медикаменти за промяна на пола.

Забраната не важи за медицински интервенции за лекуване на вродени аномалии и малформации, както и при генетични и ендокринни болести, свързани с нарушено образуване на половите органи при деца.

Държавната дума утвърди също и допълнение към законопроекта, съгласно която браковете се смята таза анулирани, в случай че един от съпрузите е сменил пола си.

В член 16 от Семейния кодекс на Руската федерация, в който са посочени основанията за преустановяване на брака, се добавя предписание, съгласно което той може да бъде разтрогнат заради регистриране на смяна в акта за гражданско положение във връзка със промяна на пола на от един от съпрузите.

Според заместник-председателя на здравната комисия в Думата Сергей Леонов " бракът се анулира във всички случаи, когато се окаже, че брачен партньор или двойката е сменила пола си ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР