Държавната дума - долната камара на руския парламент, прие законопроект

...
Държавната дума - долната камара на руския парламент, прие законопроект
Коментари Харесай

Руският парламент официално денонсира Договора за обикновените въоръжени сили в Европа

Държавната дума - долната камара на съветския парламент, одобри законопроект за денонсиране на Договора за елементарните въоръжени сили в Европа, съобщава ТАСС.

" Окончателното отдръпване на Русия от ДОВСЕ и денонсирането му напълно отговарят на националния интерес за гарантиране на сигурността на Русия ", съобщи Леонид Слуцки, ръководител на комисията по интернационалните връзки на Държавната дума и водач на Либерално-демократическата партия на Русия.

Председателят на Държавната дума Вячеслав Володин уточни, че при вземането на решението за публично денонсиране на Договора депутатите са се управлявали от ползите на съветското общество.

" Вашингтон и Брюксел, захласнати от концепцията за създаване на еднополюсен свят и разширение на НАТО на изток, унищожиха световната система за гарантиране на сигурността. При основаването на НАТО през 1949 година страните създатели на Алианса оповестиха, че той има чисто отбранителни цели. Всъщност обаче блокът се оказа вълк в овча кожа - той не прави нищо друго, с изключение на да атакува и да настава, като носи премеждия на хората и унищожава страни: Югославия, Афганистан, Либия, Ирак и Сирия ", написа Володин в " Телеграм ".

" Вашингтон, употребявайки НАТО като собствен инструмент и напомпайки терористичния режим в Киев с оръжия, дестабилизира обстановката в света, с цел да задържи личната си хегемонна позиция. Това провокира световна злополука ", посочи представителят на Думата.

Руският президент Владимир Путин внесе документа в Държавната дума миналата седмица.

Договорът беше подписан през 1990 година и променен през 1997 г. Страните от НАТО обаче не ратифицираха изменената му версия и вместо това продължиха да се придържат към наредбите от 1990 година, въз основа на салдото на стандартните оръжия сред НАТО и Варшавския контракт. В резултат на това Русия беше принудена да обяви мораториум върху използването на условията на контракта през 2007 година, припомня ТАСС.

На 11 март 2015 година Русия прекрати присъединяване си в съвещанията на Съвместната съвещателна група по Договора и от този момент ползите ѝ се съставляват от Беларус.

Договорът за елементарните въоръжени сили в Европа въвежда ограничения за броя на тежките оръжия, които могат да бъдат разполагани на Стария континент, т.е. на танкове, бойни машини на пехотата, тежка артилерия, бойни самолети и хеликоптери.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР