Държавната дума, долната камара на руския парламент, гласува днес на

...
Държавната дума, долната камара на руския парламент, гласува днес на
Коментари Харесай

Русия засилва наказанията за нарушаване на правилата за провеждане на протести

Държавната дума, долната камара на съветския парламент, гласоподава през днешния ден на второ четене законопроект, засилващ наказванията за нарушение на разпоредбите, регламентиращи провеждането на митинги, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Агенцията отбелязва, че това е станало единствено няколко дни след репресиите, подхванати против стачкуващите, подкрепящи вкарания в пандиза опозиционер Алексей Навални.

Внесен в Държавната дума от народен представител от партията на Кремъл "Единна Русия " през ноември, законопроектът планува по-конкретно глобяване на протестиращи с до 4000 рубли (44,5 евро) - четири пъти повече от настоящия размер на наказването, - при положение на отвод да се подчинят на разпорежданията на органите на реда. Текстът планува също по-тежки санкции за нарушение на разпоредбите, регулиращи набирането на средства и разноските за образуване на демонстрации.

Гласуването на трето четене от Държавната дума на законопроекта, чието приемане не буди подозрения, ще се състои на следващия ден. След това той ще бъде прегледан от Съвета на Федерацията - горната камара на съветския парламент.

През последните години Русия непрестанно усилва наказванията за неразрешени демонстрации и стяга разпоредбите за приемане на позволение за осъществяване на митинги, отбелязва Агенция Франс Прес.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР