Държавната Българска банка за развитие (ББР) е била щедра не

...
Държавната Българска банка за развитие (ББР) е била щедра не
Коментари Харесай

ББР пълнила гушите със стотици милиони не само на Пеевски, а и на Домусчиев, Гергов, Самуилов

Държавната Българска банка за развиване ( ББР ) е била великодушна освен към някогашния народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски и. Поради огромния публичен интерес Министерството на стопанската система популяризира листата с 8-те компании, получили общо 1 милиарда лева заеми от банката, основана да финансира дребните и междинните компании. Сред тях фирмите, получили лъвския къс от евтините заеми, попадат такива, свързани с предприемачите Георги Гергов , Кирил Домусчиев и Георги Самуилов.

До края на седмицата ще стартира работа Комисията за бистрота и надзор на обществените средства в Българска банка за развиване ( ББР ). Тя е основана за инспекция на сходството на процедурите по разпределяне на заеми от „ Българска банка за развиване “ АД в сходство със Закона за Българската банка за развиване и Устава на Банката. Комисията ще ревизира отпущането на всички заеми над 1 млн. лв., се споделя в известие на Министерството на стопанската система.

Проверката стана допустима откакто министърът на стопанската система Кирил Петков подписа контракт за подаяние с комерсиалната банка, имала досега 8 броя безналични акции, всяка с номинална стойност 100 лв., (000055% от капитала на ББР ), по силата на който комерсиалната банка трансферира на страната правото на благосъстоятелност върху акциите. Така министърът на стопанската система, в качеството си на упражняващ правата на страната като едноличен притежател на капитала в общото заседание на акционерите на ББР , може да предприеме всевъзможни спомагателни, нужни корпоративни дейности.

Поради огромния публичен интерес Министерството на стопанската система дава листата на осемте най-големи кредитополучатели от ББР.

Кредити с размер над 140 млн. лева:

Слънчев ден АД

Благоевград- БТ АД

Роудуей кънстракшън АД

Кредити с размер над 115 млн. лева:

Маркет инвестмънт АД (Техномаркет)

Интернешънъл инвестмънтс ЕАД

Кредити с размер над 60 млн. лева:

Параходство БМФ АД

Транспект АД

Инса Ойл ЕООД
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР