Държавна агенция Технически операции (ДАТО), която извършва голяма част от

...
Държавна агенция Технически операции (ДАТО), която извършва голяма част от
Коментари Харесай

Подслушвачи са ползвали коли на ТЕЦ Марица Изток 2 и Булгартрансгаз

Държавна организация " Технически интервенции " (ДАТО), която прави огромна част от подслушването в страната, е употребила коли на огромните държавни енергийни компании. Това излиза наяве от отговора на ДАТО до Mediapool.

Въпросите до ДАТО бяха заложени във връзка разкритието на Mediapool, че АЕЦ " Козлодуй " е дал първокласен джип VW Тоuareg на Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства.

ДАТО е работа за специфични механически интервенции, която е на послушание на Министерския съвет. Тя извършва множеството поръчки на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата за осъществяване на подслушвания и електронни проследявания на обвинените за осъществяване на тежки закононарушения. ДАТО предстои на надзор от Националното бюро за надзор на СРС.

В момента ДАТО употребява " VW Passat ", възложен за безплатно прилагане от държавната компания " Булгартрансгаз ", която е притежател и оператор на газопреносната мрежа в страната. Между ДАТО и " Булгартрансгаз " няма никаква явна връзка, само че това не пречи службата да употребява колата на газовия оператор до 2022 година.

През 2013 година ДАТО е получил по-голям и по-луксозен подарък от държавната ни енергетика. Подслушвачите са взели одеве платен първокласен всъдеход " Volvo XC90 ", заслужен за шеф, от държавната Топлоелектрическа централа " Марица Изток 2 ", която в този момент е затънала в големи задължения над милиард лв.. Автомобилът е употребен пет години и е върнат назад на ТЕЦ-а в самия завършек на 2018 година.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР