„Държавите трябваше да насочат ресурсите си към рисковите групи и

...
„Държавите трябваше да насочат ресурсите си към рисковите групи и
Коментари Харесай

Доц. Андрей Чорбанов: Бих призовал хората към повече нормалност

Държавите трябваше да насочат ресурсите си към рисковите групи и тяхната предварителна защита и да се даде опция на популацията по-бързо да обмени този вирус, с цел да няма повече вирусоносители. Трябваше в границите на две-три седмици брутално уединяване на рисковите групи... Бих призовал хората към повече нормалност “. Това разяснява пред БНР доцент Андрей Чорбанов, началник на Лабораторията по пробна имунология към Института по микробиология „ Стефан Ангелов “ при Българска академия на науките.

Той цитира разбор на учените, съгласно който методът на живот – привички, храна, е главният аршин, по който можем да разделим боледуващите от ковид .

Вниманието би трябвало да бъде ориентирано към неспособност за преместване измежду рисковите групи и тези в директен контакт с болните . Това ще бъде изгодата от вълната, която отшумя в множеството страни. Държавите ще се приготвят по-добре… Вирусът не стои на пейката, по цветята, по дърветата, той живее надълбоко в нас и се принася при извънредно непосредствен контакт сред хората “, добави доцент Чорбанов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР