Държавите трябва да преразгледат тестовете за рак на простатата, за

...
Държавите трябва да преразгледат тестовете за рак на простатата, за
Коментари Харесай

Нарастването на рака на простатата предизвиква призиви за основен преглед на тестовете

Държавите би трябвало да преразгледат тестванията за рак на простатата, с цел да се съсредоточат повече върху уязвимите групи, приканиха учените, защото нови проучвания предвиждат, че световните смъртни случаи от заболяването ще се удвоят съвсем за 20 години.

Страните с ниски и междинни приходи би трябвало да се приготвят да предотвратят внезапно повишаване на смъртните случаи, до момента в който по-богатите народи би трябвало да извърнат повече внимание на младите мъже, изложени на по-висок риск от болестта, съгласно проучване, оповестено в четвъртък.

>

Документът на комисията Lancet акцентира спешността от преразглеждане на диагностичните практики, защото скокът в случаите на рак на простатата се дължи на възходящата дълготрайност на живота по света.

„ Ще забележим огромни нараствания на случаите в страните с високи приходи и даже още по-големи нараствания в страните с ниски и междинни приходи, които се пекат заради застаряването на популацията “, сподели Ник Джеймс, водещият създател на комисията и професор...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР