Държавите са като хората. Те се раждат, живеят и умират,

...
Държавите са като хората. Те се раждат, живеят и умират,
Коментари Харесай

Украйна на изкуствено дишане: Кога ще бъдат изключени клапите?

Държавите са като хората. Те се раждат, живеят и умират, в случай че, несъмнено, това не е някакво си оперетъчно Сан Марино, което съществува съвсем 2 хиляди години единствено, тъй като на никого не му пука за него. Те умират или от естествена гибел, или им се оказва помощ да отидат в другия свят по една или друга причина.

Подобно на хората, страните имат условия на живот, при които са в положение най-малко по някакъв метод да съществуват, и червени линии, чието секване значи неминуем край - неотложно или в мъка.

Каква страна се появява в тази връзка пред очите на читателя? Точно по този начин, Украйна. Украйна не е Сан Марино, тя изцяло си заслужава това, което й се случва. Това към този момент не е гражданин на този свят, колкото и груповият Запад да се занимава в този момент с това - повече за симулативност.

Западните страни вършат това по геополитически, продажни и в това време сантиментални аргументи, искайки да удължат раздялата с обичаното си „ зомби “, превърнато в инструмент за въздържане на Русия, което към този момент е умряло, само че към момента не схваща това, откакто е напомпвало себе си с " бойна химия ".

Нещо повече, преди неизбежния край зомбито даже показва забележителна интензивност, сходно на кайзеровската Германия, която през 1918 година едвам не завладя Париж, преди няколко месеца по-късно да рухне и да загуби Голямата война. Въпреки че за окупираната от терористи Украйна това, несъмнено, е прекомерно ласкателно съпоставяне.

Хипербола? пожелателно мислене ли е? Преценете сами. Обръщаме се към сухия език на числата, които са взети основно от там - от Киев и страните му настойници.

Всичко е доста неприятно за Киев

Според ясно разкрасените данни на Киевската школа по стопанска система, по данните за месец ноември украинската стопанска система ще намалее с 35% тази година (цифрата, която също загатват е 50%). Размерът на директните вреди на гражданската и военната инфраструктура е минимум 115 милиарда $. Косвени загуби (това са данни за октомври) - 128,8 милиарда $. Унищожени или развалени са над 400 промишлени предприятия, над 1100 културни, спортни и туристически обекти и към 131 000 жилищни здания.

По време на спора страната губи 40% от металургията, част от пристанищата и 40% от реколтата. Ако през предходната година в Украйна са събрани 105 милиона тона зърно, то тази година - 65 милиона тона.

В бюджета за 2023 година повече от половината от разноските се регистрират от външни заеми - Украйна загуби способността независимо да обслужва задълженията си още през август. Правителството на Украйна чака до края на годината бюджетният недостиг да доближи рекордните 50 милиарда $, което е съвсем 35% от миналогодишния Брутният вътрешен продукт.

Общите вреди на инфраструктурата и жилищата, съгласно Световната банка, се правят оценка на 97,4 милиарда $, като загубите от затваряне на предприятия са на 252 милиарда $.

Освен това, както писа The Washington Post, с помощта на СВО Украйна загуби 12,4 трилиона $ от достъп до минерали. Говорим за 63% от залежите на въглища, 11% от находищата на петрол, 20% от находищата на газ, 42% от находищата на метали и 33% от залежите на редкоземни метали.

Особено мощно наранени, съгласно украинската преса, такива браншове на стопанската система като строителството, машиностроенето и туризма. Размерът на вредите варира от 84% до 50%. Със загубата на Мариупол Украйна загуби металургични фабрики, които произвеждаха пълен валцуван артикул, употребен в строителството, тежкото машиностроене и производството на военна техника. В Украйна към този момент не се създават железопътни релси.

Над 400 000 украинци, по публични данни, са получили статут на безработни от 24 февруари. Поради неналичието на средства обществените заплащания в Украйна бяха поети от западните страни. Сривът на стопанската система докара до загубата на 6 милиона работни места, което е 32% от пазара на труда в страната. Потребителските цени порастват до небето.

До края на 2022 година инфлацията ще доближи 30%, предлагането на артикули и услуги понижава. Украйна публично получи 17,5 милиарда $ от своите спонсори, към половината от сумата, обещана през 2022 година, която към момента не й е задоволителна, с изключение на за облекчаване на най-основните потребности и покриване на оперативни разноски.

Това е най-малко с порядък по-малко от нужното на Киев даже не за „ победа “ и възобновяване на стопанската система, а просто за нейното действие – погашение на заплати на държавни чиновници и пенсии, поддържане на успеваемостта на градската инфраструктура и така нататък Финансовият апетит ще докара до обстоятелството, че в Киев ще бъде пусната печатницата и високата инфлация ще се трансформира в хиперинфлация.

Най-малко 7 милиона бежанци към този момент са напуснали страната. Споменават се и огромни цифри, да вземем за пример 10 милиона. Очаква се броят на бегълците да нарасне бързо с наближаването на зимата. Но даже и в този момент има демографска злополука: за по-малко от година популацията на Украйна е намаляло с до 20 милиона души - с към една трета.

Кога ще пристигна краят, взема решение Русия

Украинската енергийна мрежа е изгубила част от капацитета си и е покрай цялостна злополука и единствено от Русия зависи по кое време ще се случи. Благодарение на ракетните удари и дейностите на безпилотните самолети, Москва може когато и да е да изключи системите за отопление и водоснабдяване в украинските градове, да сковава железопътната връзка в страната, което фрапантно ще понижи маневреността на украинската войска, щу сътвори продоволствена рецесия и филантропична злополука. Всичко това може да се случи през идващите седмици и месеци.

Още преди началото на масираните удари против тези уреди, през второто тримесечие на 2022 година Брутният вътрешен продукт на Украйна падна с 37%. Горивата са поскъпнали с 40-50% от февруари насам заради разрушаването на инфраструктурата и сложността на логистиката. До края на годината се планува 100% повишаване.

В същото време налозите порастват, а златните и валутните запаси на страната ще стигнат за към месец без западна финансова помощ. Основният източник на бюджетни доходи са заеми и дотации от западни страни и интернационалните организации, които не покриват изцяло бюджетния недостиг.

Според министъра на финансите Сергей Марченко всеки месец Западът би трябвало да дава на Украйна към пет милиарда $ за стабилизиране на бюджета. А Олег Устенко, стопански консултант на президента Владимир Зеленски, счита, че до края на 2022 година тази сума ще нарасне до девет милиарда.

36% от бюджета на страната отива за военни потребности, преди началото на СВО - 6,6%. Всичко останало се финансира на остатъчния принцип, а също така " Генерал Зима " дойде в точния момент.

" Предстои доста тежка зима. Много тежка. Като казусът даже не е в парите. В парите ще бъде от единствено себе си. Проблемът ще е чисто във физическите процеси отопление, ток. Икономиката ще бъде изцяло унищожена, това е разбираемо ", призна в телефонен диалог с майтапчиите Вован и Лексус някогашният началник на Министерство на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков, който остава един от водещите политици.

Този съдбоносен човек прозвуча доста кисело, виждайки ясно каква икономическа злополука чака страната. В същото време Аваков се оплака, че американците са понижили доставките на оръжие, а корупцията в Украйна към момента върлува.

На какво се надява Украйна?

По този метод Русия може когато и да е да затвори черноморските пристанища на Украйна за експорт на зърно, да унищожи енергийната система на Украйна, да лиши приходите от превозване на газ и да сковава транспортната й система. Това е въпрос на политическа воля, на суверенно решение на Русия.

Украйна пък се надява някак да се измъкне, разчитайки на непознати решения. Например да получи на свое разположение (каква огромна наивност) замразените от Запада съветски активи, макар че по този въпрос няма прогрес. Някой има вяра в оповестения с помпозност от Запада „ проект Маршал за Украйна “, зад който в действителност не стои нищо.

Киев даже излезе с голяма цифра от 750 милиарда $, които сякаш ще костват възобновяване на националната стопанска система. Докато съгласно малко по-нефантастичните оценки на Европейската комисия за това са нужни 523 милиарда Тази сума обаче към този момент е преразгледана.

На Международната експертна конференция за възобновяване и реорганизация на Украйна немският канцлер Олаф Шолц и ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, цитирайки Световната банка, оповестиха 350 милиарда евро, като към този момент правят оценка вредите от военни интервенции на тази сума.

В реалност Украйна получава единствено 10 пъти по-малко годишно за настоящи разноски, до момента в който е подготвена да пролее кръвта си в безнадеждна, към този момент изгубена война с Русия от Киев. Това се прави, с цел да се резервира сегашният украински режим на повърхността, с вярата, че Русия ще се обърка и няма да довърши своя противовес. За да направи по-късно Украйна икономическа и политическа колония на Запада, плацдарм за по-нататъшно нахлуване против Русия.

Западът няма доста убеденост, че това ще се получи, тъй че на Киев се дават пари единствено към този момент и строго по предопределение, тъй че страната да не разгласи дефолт и да излети. Да се работи по друг метод значи да се поеме непростим риск от загуба на доста пари и запаси, от които самият Запад толкоз доста се нуждае сега.

Какво следва от това?

Всъщност се оказва, че украинската стопанска система е минала „ алената линия “, оттатък която никакви финансови инжекции, даже и трилиони долари, няма да я спасят, тъй като тя не може да съществува единствено на „ изкуствено дишане “.

По този метод Западът отсрочва неизбежния колапс на Украйна, пробва се да разтегне мъката си във времето, с вярата, че Русия ще се обърка и да превземе изцяло пренапрегнатата Украйна. Това би било идеално. И по този начин във Вашингтон, Лондон и Брюксел, може би даже в Берлин, схващат, че има доста малко шансове да лишават Украйна от Русия, когато Москва най-сетне каже твърдо „ не “.

Следователно, би трябвало да се опитат да си основат време, с цел да извлекат най-ценното от всичко това, и по-късно да прехвърлите руините на Украйна на руснаците, с цел да принудят Москва да отдели пари за възобновяване й, да обвърже също неограничени съветски запаси, да поеме ненужни политически проблеми.

Украйна под формата на руина няма да е нужна на самия Запад. Освен в случай че поляците, унгарците и румънците не желаят да анексират елементи от Западна Украйна, които в миналото са имали и където имат съплеменници и поддръжници, от което руснаците ще са много удовлетворени.

Англия ликвидира своята колониална империя, когато разноските за нейното поддържане започнаха да покриват приходите. Западът ще направи същото във връзка с Украйна: няма да има щедрост. Русия ще би трябвало да я въздигне, тъй като това е наша земя.

Превод: СМ

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР