Държавите, признали юрисдикцията на Международния наказателен съд, в т.ч. и

...
Държавите, признали юрисдикцията на Международния наказателен съд, в т.ч. и
Коментари Харесай

ЕК: Всички страни от ЕС трябва да спазят заповедта за арест на Путин

Държавите, признали юрисдикцията на Международния углавен съд, в това число и всички страни членки на Европейски Съюз, са длъжни да изпълнят издадената заповед за ареста и предаването на съда на съветския президент Владимир Путин. Това сподели еврокомисарят за полезностите и прозрачността Вера Йоурова пред пленарната зала на Европейския парламент в Страсбург на спор, отдаден на отвличането на украински деца в Русия.

Заповедта на основния прокурор на съда Карим Хан за ареста на Путин и на детския омбудсман Мария Лвова-Белова бе издадена в края на март поради похищение на деца и е доживотна. Москва съобщи, че не признава юрисдикцията на съда в Хага и няма да се съобрази с нея. Еврокомисар Йоурова заяви, че по данни на националното осведомително бюро на Украйна от предишния петък, отвлечените украински деца са към 16 хиляди:

" Осиновяването вследствие на нелегално похищение е закононарушение и не може да се толерира. Офисът на висшия комисар за бежанците в Русия, както и самостоятелната телевизия " Дождь " също идентифицираха украински сираци в съветски домове за деца. В някои от тях децата са подлагани на така наречен " военно-патриотично образование ".

Повечето евродепутати настояха страните членки да изпълнят заповедта на Международния углавен съд, както и да се намерения за наказания против трети страни, които отхвърлят да създадат това.

Унгария към този момент съобщи, че Путин няма да бъде задържан, в случай че стъпи на нейна територия. Президентът Румен Радев пък отхвърли директно да отговори дали България ще го задържи, в случай че дойде на аудиенция у нас.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР