Държавите от Г-7 ще разгледат предложение за създаване на механизъм

...
Държавите от Г-7 ще разгледат предложение за създаване на механизъм
Коментари Харесай

Г-7 ще обсъждат руската пропаганда и дезинформация, Блинкън заяви подкрепа за Чехия

Държавите от Г-7 ще прегледат предложение за основаване на механизъм за бърз отговор на съветската "пропаганда и дезинформация ", заяви английският външен министър Доминик Рааб, представен от Ройтерс:

„ И по този начин, когато забележим тези неистини, агитация или подправени вести, ние можем - освен настрана, само че и дружно да ги опровергаем и почтено да представим истината пред хората в тази страна, само че също и в Русия или Китай или по целия свят ", сподели Рааб.

Срещата, която цели да съживи ролята на Г-7, стартира в понеделник, а в първия ден английският външен министър ще беседва с американския държавен секретар Антъни Блинкън.

Относно опасенията на английски и американски публични представители, свързани с възходящото съдействие сред Русия и Китай, Доминик Рааб разяснява, че по-голямо значение има "единомислието в интернационален проект сред страни с идентични цели, които се застъпват за отворените общества, правата на индивида, демокрацията и свободната търговия ".

Блинкън поддържа Бабиш за дейностите му против Русия:

Същевременно в диалог с чешкия министър председател Андрей Бабиш американският държавен секретар Антъни Блинкън е декларирал, че управляващите в Съединените щати ще поддържат с сътрудниците си в Чехия за отговора им на "подривните и смъртоносни дейности " на Русия.
Чехия изгони съветски дипломатически личен състав поради обвиняванията, че съветски разузнавачи са организирали гърмежи в чешки оръжейни хранилища през 2014 година.

Блинкън, представен от пресслужбата си, е приветствал и изключването на съветската "Росатом " от търга за създаване на нов енергиен блок на чешката атомна централа „ Дуковани “.

"Държавният секретар Блинкън акцентира солидарността на Съединени американски щати с Чехия в смелия отговор на подривните и смъртоносни дейности на Руската федерация на чешката земя. Държавният секретар Блинкен и министър-председателят Бабиш се съгласиха за нуждата от по-нататъшно единение и увереност в отговор към дестабилизиращите дейности на Русия…

Решенията на чешкото държавно управление да изключи [руската държавна корпорация] „ Росатом” от претендентите [за построяването на нов енергиен блок за атомната централа] „ Дуковани “ и доста да понижи наличието на съветското разузнаване в Прага покачиха сигурността на Чешката република и НАТО ", се споделя в изказване на пресслужбата на Държавния департамент на Съединени американски щати.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР