Държавите от Европейския съюз, включително Германия, Франция и Италия търсят

...
Държавите от Европейския съюз, включително Германия, Франция и Италия търсят
Коментари Харесай

ЕС обсъжда изключване на енергетиката от санкциите срещу Русия

Държавите от Европейския съюз, в това число Германия, Франция и Италия търсят способи да защитят стопанските системи си, ако блокът удари Русия със наказания поради напрежението, обвързвано с Украйна.

Правителството на италианския министър председател Марио Драги организира диалози с сътрудници от Европейски Съюз за това по какъв начин да смекчи въздействието, което наказателните ограничения може да имат върху основни браншове на италианската стопанска система, в това число полемики за евентуални изключения за енергийния бранш от някои обсъждани ограничения съгласно хора, осведомени с тематиката, представени от Bloomberg.

Германия и Италия се стремят да защитят и своите банкови браншове, като вместо това Рим предлага ориентиране към физически лица, а не към необятни елементи от съветската стопанска система. Преговорите идват на фона на предизвестия от американския президент Джо Байдън, че опцията от съветско навлизане в Украйна е „ доста висока “ макар многократните уверения на Москва, че не обмисля подобен ход.

Върховният представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и сигурността, Жозеп Борел, към този момент сподели, че е подготвен цялостен пакет от наказания на Европейски Съюз, получил единомислеща поддръжка от 27-те страни членки на общността. Той го разказа като „ доста тежък “. „ Енергетиката ще е един от най-важните проблеми в този пакет “, сподели той.

Италия е изпратила всекидневен документ до Европейска комисия предишния месец, обрисувайки опасения за това по какъв начин ограниченията могат да натежат върху личната ѝ стопанска система. Страната е подчертала и своя първокласен бранш, където се опасява от съветско възмездие за глобите, а не от ограничавания върху износа. Италия е поискала Комисията да работи по механизъм за отплата, с цел да смекчи удара от глобите върху страните от Европейски Съюз съгласно източниците на Bloomberg.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР