Държавите, които споделят западните ценности, трябва да работят заедно, за

...
Държавите, които споделят западните ценности, трябва да работят заедно, за
Коментари Харесай

Президентът на Чехия: Западът навлиза в ера на стратегическо съперничество с Русия и Китай

Държавите, които споделят западните полезности, би трябвало да работят дружно, с цел да се опълчват сполучливо на Русия и Китай, счита Петър Павел.

Чешкият президент Петър Павел счита, че Западът навлиза в епоха на стратегическо съревнование с Русия и Китай. Той съобщи това през вчерашния ден по време на посещаване в Лондонския кралски лицей по отбранителни проучвания, където е учил през 2005 година

„ Западът навлиза в епоха на стратегическо съревнование сред демокрацията от една страна и автократични управници от друга “, сподели Павел. Основните противници на демократичните страни, съгласно Павел, са Русия и Китай. Руската федерация „ води нападателна война против Украйна “, а КНР „ укрепва въздействието си по света с стопански средства “.

Страните, които споделят западните полезности, би трябвало да работят дружно, с цел да се опълчват сполучливо на Русия и Китай, сподели Павел. Значителен капацитет за взаимоотношение, съгласно него, е съсредоточен по-специално в Индо-тихоокеанския район, чиито страни се стремят към баланс в връзките с Китай.

Инфо: ТАСС

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР