Държавите - членки на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество (ОЧИС)

...
Държавите - членки на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество (ОЧИС)
Коментари Харесай

Черноморските страни планират да развиват общ туристически бранд

Държавите - членки на Организацията за Черноморско икономическо съдействие (ОЧИС) възнамеряват да основат общ Черноморски туристически бранд за развиване на вътрешнокруизния туризъм в Черно море. Това заяви пресцентърът на Министерството на туризма откакто Варна беше хазаин на конгрес на организацията, който беше част от програмата на българското европредседателство и събра отрасловите за туризма министри на страните - членки.

Общият артикул ще сплотява вино, гурме, културен, балнео и СПА туризъм.

В обща декларация представители на страните са оповестили предпочитание да работят за увеличение на туристическите потоци сред дестинациите и за преобразяване на устойчивия туризъм в един от главните мотори на социално-икономическото развиване в района.

Регионът е с население от над 333 млн. консуматори с общ БВП от 2.8 трлн. $, което съставлява 14% от цялата европейска и 4% от международната стопанска система, е показала министърът на туризма Николина Ангелкова на форума. Територията на страните от ОЧИС е 423 000 кв. км. В последните години районът се утвърди като водеща туристическа дестинация, посетена от над 115 млн. души през 2016 година Това са 19 % от всички туристически визити в Европа, е отбелязала Ангелкова.

Организацията за Черноморско икономическо съдействие е интернационална районна икономическа организация на страните от Черноморския район. Седалището на организацията се намира в Истанбул, Турция. В момента страни членки са Албания, Армения, Азербайджан, България, Грузия, Гърция, Молдова, Румъния, Русия, Сърбия, Турция и Украйна.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР