Държавите - членки на Европейския съюз ще обсъдят в понеделник

...
Държавите - членки на Европейския съюз ще обсъдят в понеделник
Коментари Харесай

ЕС вероятно ще наложи таван под 200 евро на цената на газа

Държавите - членки на Европейския съюз ще обсъдят в понеделник таван на цените на природния газ, който е с съвсем една трета по-нисък от първичното предложение, като се пробват да излязат от задънената улица по противоречивото предложение за ограничение на последствията от историческата енергийна рецесия.

Правителството на Чехия, която е ротационен ръководител на Европейски Съюз, предложи таванът да бъде понижен на 188 евро за мегаватчас спрямо 275 евро, препоръчани от Европейската комисия предишния месец, заяви Bloomberg TV Bulgaria. Последната проверка, споделена с страните членки в събота, идва единствено няколко дни откакто водачите на блока поддържаха бързото съглашение по мярката за пазарна намеса.

Планът ще бъде разискван от министрите на енергетиката на срещата им на 19 декември. Предложението за интервенция на пазара, поискано от група страни членки още напролет, провокира бездънен раздор измежду държавните управления. През последните седмици Германия водеше акция за внимателен метод, до момента в който Белгия, Гърция, Италия и Полша упорстваха за по-агресивен инструмент, с таван на цените под 200 евро.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР