Държавите-членки на Европейския съюз се споразумяха за 50 милиарда евро

...
Държавите-членки на Европейския съюз се споразумяха за 50 милиарда евро
Коментари Харесай

Страните от ЕС се споразумяха за пакет от финансова помощ за Украйна в размер на 50 милиарда евро за период от четири години

Държавите-членки на Европейския съюз се споразумяха за 50 милиарда евро финансова помощ за Украйна през идващите четири години. Това заяви Sky News като се базира на неназован чиновник. Източникът на медията е подчертал, че предлагането на Европейската комисия за такава финансова поддръжка за Украйна " не се оспорва от никого ".
 
Според него " главното е поддръжката на Украйна ", няма спор и по " отношение на величината " (размера на помощта, бел. ред.). Sky News отбелязва, че желанието е да се трансферират по-голямата част от спомагателните средства, които преди беше препоръчано да бъдат трансферирани в общия бюджет на Европейския съюз.
 
На 3 октомври Европейският парламент одобри резолюция в поддръжка на предложенията на Европейската комисия за преразглеждане на многогодишния бюджет на Европейски Съюз за 2021-2027 година, който съдържа наредба за основаването на специфичен украински фонд от 50 милиарда Тогава Унгария блокира увеличението на помощта за Украйна, Словакия също се опълчи на помощта.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР