Държави като Израел и Южна Корея успяха да прескочат етапи

...
Държави като Израел и Южна Корея успяха да прескочат етапи
Коментари Харесай

Радев: С 0,7% за научна дейност ще тъпчем на едно място

Държави като Израел и Южна Корея съумяха да прескочат стадии от своето развиване с помощта на вложения в образованието. У нас с 0,7% от Брутният вътрешен продукт за научноизследователска и развойна активност това няма да стане. Това съобщи президентът Румен Радев по време на визитата си в Аграрния университет в Пловдив.

Сами виждаме резултатите. Тестът за функционалната просветеност за нашите деца - последни по функционална просветеност в Европа по природоматематически науки, добави президентът.

В Китай в детските градини учат не информатика - там кой екран какво значи, по какъв начин с мишката да кликаш, там учат програмиране, акцентира Радев.

Много хора приказват, без да имат лично мнение, пък съобщи президентът на страната Румен Радев на въпрос за военната помощ за Украйна.

" Ако приказваме за войната, тя ще донесе след себе си огромна продоволтвена рецесия, тъй като не се знае по какъв начин страната ще прибере реколтата си. Това ще е голям проблем, а ние закъсняваме с полемиката за метода на разрешаване на казуса ", сподели още президентът.

Той предизвести за евентуален апетит в разнообразни страни.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР