Държавен фонд Земеделие-Разплащателна агенция (ДФЗ-РА) одобри 18 проектни предложения по

...
Държавен фонд Земеделие-Разплащателна агенция (ДФЗ-РА) одобри 18 проектни предложения по
Коментари Харесай

Одобрени са 18 проекта за инвестиции в технологии за лесовъдство по подмярка 8.6 от ПРСР 2014-2020

Държавен фонд „ Земеделие " -Разплащателна организация (ДФЗ-РА) утвърди 18 планови оферти по процедура посредством асортимент № BG06RDNP001-8.001 по подмярка 8.6 „ Инвестиции в технологии за лесовъдство и в преработката, активизирането и търговията с горски артикули " от мярка 8 „ Инвестиции в развиване на горските региони и възстановяване жизнеспособността на горите " от ПРСР 2014-2020 година

На интернет страницата на Държавна фирма „ Земеделие " е оповестен Списък с утвърдените 18 плана за вложения в технологии за лесовъдство и в преработката, активизирането и търговията с горски артикули, чиято обща утвърдена безплатна финансова помощ е в размер на 7 372 206.65 лева

Припомняме, че до финален стадий на разглеждане - техническа и финансова оценка, минаха 16 плана. След привършване на процедурата по обжалване, до последния стадий бяха позволени 20 плана, които са класирани по критериите за асортимент от Условията за кандидатстване. В стадия на разглеждане от претендентите са оттеглени 2 плана, по този начин утвърждение получиха 18 плана.

Държавна фирма „ Земеделие " ще изпрати уведомителни писма до утвърдените претенденти за даване на документи и подписване на административни контракти по подмярка 8.6 от ПРСР 2014-2020.

По подмярка 8.6 се финансират вложения в технологии за лесовъдство и в преработката, активизирането и търговията с горски артикули. Чрез финансовата поддръжка на Европейския фонд за развиване на селските региони (ЕФРСР) се цели възстановяване на конкурентоспособността и основаването на работни места, в частност в селските региони, като в същото време се подсигурява опазването на горите и даване на екосистемни услуги. Друг предстоящ резултат от използване на подмярката е реализиране на устойчивото ръководство на горите посредством осъществяването на сечи, за възстановяване положението на горите, обновяване, опазване на генетичните запаси, рандеман на дървесина, както и опазване и увеличение на главните функционалности на горите.

Предстои съставяне на оценителна комисия, която да прегледа останалите планове, които са с под 67 точки. Списък с аварийните планови оферти е качен на уеб страницата на ДФЗ.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР