Държавен фонд "Земеделие" публикува анализ за най-често допусканите грешки при

...
Държавен фонд "Земеделие" публикува анализ за най-често допусканите грешки при
Коментари Харесай

Държавен фонд "Земеделие" публикува анализ за най-често допусканите грешки на стопанствата

Държавен фонд "Земеделие " разгласява разбор за най-често допусканите неточности при подаването на заявките за подкрепяне по подмярка 6.1. "Стартова помощ за млади аграрни стопани " от мярката за развиване на стопанствата и предприятията от Програмата за развиване на селските региони за интервала /ПРСР/ 2014 - 2020 година.

Кандидатите, които желаят да вземат участие във финансовото подкрепяне по подмярката, са длъжни да показват в Държавна фирма "Земеделие " цялостния набор от изискваните документи. От тях би трябвало да излиза наяве началното положение на земеделското стопанство, какви действия и вложения ще извършат и по какъв начин ще реализиран заложените цели за развиването му.

Най-често допусканите неточности по подмярка 6.1. "Стартова помощ за млади аграрни стопани " са свързани с - неточно попълнени декларация или показан документ; противоречие на описаните площи и типове култури с тези в бизнес плана; друг брой животни, заради не навременно отразяване на промени в животновъдните обекти; разминаване в данните сред книжен и електронен притежател.

Анализът, в който са систематизирани най-често допусканите неточности на младите фермери от предишни приеми, има за цел да улесни и подкрепи земеделските стопани при последващи кандидатствания. Когато се подават погрешно окомплектовани документи, се постанова специалистите от Държавна фирма "Земеделие " да водят спомагателна преписка със стопаните, което води до закъснение обработката на плановете. Има и случаи, в които откакто претендентите показват в допълнение поисканите им документи, да бъде открито, че те не дават отговор на изискванията за финансиране, което води до издаване на решение за цялостен отвод.

На уеб страницата на ДФЗ анализът е оповестен в секция Анализи и статистики от раздел "Програма за развиване на селските региони 2014-2020 ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР