Държавата забранява нощните снимки на филми, когато в сцените участват

...
Държавата забранява нощните снимки на филми, когато в сцените участват
Коментари Харесай

Въведоха строги правила за участието на деца във филми

Държавата не разрешава нощните фотоси на филми, когато в сцените вземат участие деца. Това планува разпоредба, оповестена за публично разискване, с която се вкарват правила за присъединяване на лица до 18 години във кино продукции. Дете ще може да бъде ангажирано със фотоси за не повече от 4 часа дневно, в случай че родителите му и продуцентът на кино лентата уговорят по-дълъг интервал, според от възрастта на детето. Въвежда се и наложително наличие на компаньон от самото начало на фотосите.

За да взе участие едно дете в игрален филм или сериал, родителите му би трябвало да подпишат трудов контракт с продуцента, а в случай че детето е с навършени 14 години, самото то ще подписва подобен контракт. Компанията-производител на филми се задължава да обезпечи избрани условия за детето, изясни пред Дарик Румен Джуров, специалист в дирекция " Сценични изкуства и художествено обучение " в Министерството на културата.

„ Трябва наложително да се обезпечава помещение за престой и подготовка на детето. Трябва му персонално пространство за преобличане, за предпазване на персоналните движимости, би трябвало да се обезпечава здравословна храна и то по стандартите на РЗИ. Задължително би трябвало да бъде обезпечено и здравно обслужване и лекарства “, уточни Джуров.

Според препоръчаните правила децата до 15-годишна възраст не могат да вземат участие в фотоси след 20:00 ч., а нощният труд е неразрешен за всички до 18 години. Такива нощни подиуми съпътстват фотосите на детския филм „ Лили Рибката “, който излезе при започване на тази година. Те са направени със единодушието на родителите, описа пред Дарик режисьорът Ясен Григоров:

„ С предварителното единодушие на родителите, с ясно пояснение какво е належащо и надлежно по един ден преди и един ден след за отмора за децата, с цел да могат преди фотосите да могат да са добре отпочинали и да могат на идващия ден също да си починат “. Проектът на разпоредба планува и ограничаване за общата дълготрайност на присъединяване на децата до 7 години в даден филм - тя варира сред 5 и 15 дни съгласно възрастта на детето.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР