Държавата, вложила най-много чуждестранни инвестиции в Иран през 2023 г.

...
Държавата, вложила най-много чуждестранни инвестиции в Иран през 2023 г.
Коментари Харесай

Новият най-голям чуждестранен инвеститор в Иран е страна от БРИКС

Държавата, вложила най-вече задгранични вложения в Иран през 2023 година е Русия, заяви съветският дипломат в Техеран Алексей Дедов. По думите му, това демонстрира действителното равнище на връзките сред двете страни. Русия е от 5-те страни основателки на икономическата организация БРИКС, а от началото на 2024 година публично към организацията се причислиха още 5 страни, сред които и Иран.

" Руските енергийни компании работят сполучливо на иранския пазар, като Русия зае първо място по мярка на задграничните вложения в Иран за 2023 година ", споделя Дедов в изявление за РИА Новости.
 В Русия за пръв път стартира продажбата на коли от Иран - каква е цената на
В Русия за пръв път стартира продажбата на коли от Иран - каква е цената на " персийската екзотика "

Гаранционният период на моделите Saipa към този момент е две години

А през 2022 година Русия беше измежду водачите по задгранични вложения в Иран. По време на договарянията в Москва през декември 2023 година сред съветския президент и иранския му сътрудник Ибрахим Раиси, Владимир Путин съобщи, че товарооборотът сред двете страни за 2023 година е достигнал съвсем 5 милиарда $.

Миналата година, на фона на напускането на Русия на вложители от развитите западни страни, специалисти оцениха вероятностите за капиталово съдействие с разрастващите се страни. Така за най-привлекателни сътрудници за вложения за Руската федерация бяха посочени Етиопия, Аржентина, Иран и Саудитска Арабия.
 Русия и Иран се отхвърлиха изцяло от SWIFT при взаимните си разплащания
Русия и една от най-големите азиатски страни се отхвърлиха изцяло от SWIFT при взаимните си разплащания

Какво значи това на практика
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР