Държавата ще търси възможност да преструктурира сумите, които дължи на

...
Държавата ще търси възможност да преструктурира сумите, които дължи на
Коментари Харесай

Държавата може да плати само част от дължимите пари на пътните строители

Държавата ще търси опция да преструктурира сумите, които дължи на пътностроителните компании. Исканата от тях индексация по договорите ще бъде конкретизирана до 10 дни. Това стана ясно след срещата на пътните компании с министъра на районното развиване и благоустройството Иван Шишков, съобщи БНР. Председателят на Браншовата камара " Пътища " Стефан Чайков изясни, че могат да бъдат платени единствено част от дължимите суми:
Прочетете още
" От тези 720 милиона, за които говорихме до този миг, 520 са безспорни, че не могат да бъдат платени, за жалост. 200-те милиона по наше мнение на попадат в обсега на решението на Народното събрание. "

Министър Иван Шишков съобщи, че се търси вид да бъдат оповестени търгове единствено за зимното разчистване на пътищата::

" Правим всичко допустимо там, където има осъществено строителство по огромните обекти - " Хемус " - 1, 2 и 3 се строи - ще бъде направено всичко допустимо да се заплати, тъй че да не се забави строителството на огромните инфраструктурни обекти. Възложил съм в границите на идващите 10 дни да имаме подготвена тръжна документи за оповестяване по съкратената процедура на търгове единствено за зимно разчистване ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР