Държавата ще промени критериите, по които ще изплаща компенсации на

...
Държавата ще промени критериите, по които ще изплаща компенсации на
Коментари Харесай

Нови критерии за компенсации на земеделците, пострадали при природни бедствия

Държавата ще промени критериите, по които ще изплаща обезщетения на земеделците, потърпевши при естествени бедствия. Обмисля се вид, при който компенсации ще получат освен стопаните с изцяло унищожена годишна продукция. Това сподели пред БНР шефът на Фонд „ Земеделие “ Борис Михайлов.

Държавата нормално заплаща единствено при 100 % пропаднали площи, знае от дългогодишната си процедура агробизнесменът Красимир Кумчев.

„ Компенсации ще има, различен е въпросът, че ще бъдат мижави, само че единствено при 100 % пропаднали унищожени посеви. Ако е 90 %, това не е ли вреда? Оказва се, че не е “.

Директорът на фонд „ Земеделие “ Борис Михайлов си дава сметка, че условието за унищожена годишна продукция е безразсъден чиновнически метод, който би трябвало да се промени.

„ Със сигурност го обмисляме, тъй като в действителност, представете си една равнища от 20 декара, в случай че единствено няколко домата не са унищожени, ние на база на това не признаваме на хората потребността от помощ. Това, нали, меко казано, е нелогично, ексцентрично “.

Тепърва ще се разисква оптималното решение при каква част унищожена годишна продукция страната ще дължи обезщетения на фермерите.

Засега е значимо земеделците да знаят, че незабавно би трябвало да подадат заявление за компенсации и такива ще получат единствено регистрирани производители.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР